Függesztékes szemcseszóró berendezéseink lehetővé teszik a munkadarabok súly- és méretkorlátozás nélküli felületkezelését, melyek gyakran törékenyek és érzékeny részleteket tartalmaznak, így ömlesztett formában történő megmunkálásra alkalmatlanok. Ilyenek lehetnek például: hegesztett szerkezetek, öntvények, kovácsolt és préselt alkatrészek, rugók, vagy egyéb különféle bonyolult formájú termékek. Y-pályás berendezésekkel szemcseszórásos felülettisztítás, öntödei homok eltávolítása, rozsda és vízkömentesítés hajtható végre.

Az Y-pályás kialakítás lehetővé teszi, hogy amíg az egyik függeszték a szórótérben van, addig a másik függeszték fel-, és lerakodása megtörténhessen. A munkadarabokat kampóra lehet felakasztani egyenként, vagy konzol segítségével akár több munkadarab egyidejű kezelése is lehetséges. A berendezés egyik oldalán vannak egymás fölé elhelyezve a tisztítást végző szóróturbinák. A függeszték ezen szóróturbinák előtt forgó, illetve előre hátra történő alternáló mozgást végez, annak érdekében, hogy a szórási sugár egyenletes lefedettséget eredményezzen, így a munkadarab(ok) teljes felülete megtisztításra kerüljön.

Berendezéseink méretét és a függeszték teherbírását a megrendelő gyártási igényeinek megfelelően alakítjuk ki.

Minden Y-pályás berendezésünket üzemóra számlálóval, pneumatikus szórótér ajtónyitással és PLC vezérléssel látunk el. Az üzemelés lehet kézi és automata is.

Függesztékes berendezéseinkhez elérhető mágneses szeparátor (homokmentesítési műveletekhez), Frekvenciaváltó a szemcseszórást végző turbinákhoz (4 mm-nél kisebb lemezvastagságú termékek esetén szükséges), a konvejor konfigurációja lehet Y-pályás vagy zárt hurkú, motoros mozgatásu, továbbá el lehet daruval látni, digitális vezérlőpanel, speciális porleválasztó egység tűzvédelmi rendszerrel.

A függeszték mozgatása lehet kézi, vagy motoros. A munkadarabok függesztékre történő felrakodását daru segítheti.

Az Ön igényeinek felmérése

SZAKTANÁCSADÁSÉRT, TERMÉKINFORMÁCIÓÉRT KERESSE KOLLEGÁNKAT BIZALOMMAL!